Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Blogphoto
23 août 2015

Mario Soares opina sobre Catalunya, by Quim Pedret

Opinião 
Catalunha 15 Novembbre 2014
Mário Soares

"L'Espanya actual es troba en una situació difícil. Primer a Catalunya, ha estat copejada durament pel primer ministre Rajoy, que ha agreujat les manifestacions que han sostingut els catalans sempre pacíficament.
Diumenge passat, dos milions trecents mil catalans, van participar en una consulta promoguda pel President català, Artur Mas, una figura respectada, no només a Catalunya, com en la resta d'Espanya i a Portugal, que sempre ha tingut un gran afecte i respecte a Catalunya

No cal oblidar que la recuperació de la independència de Portugal –uns segles abans d'Espanya – a causa de Felipe IV, va llançar una lluita contra Catalunya, deixant tranquil.la a Portugal.
El país Basc tampoc està satisfet amb la manera en què Rajoy els ha tractat, la qual cosa fa què fa que hi hagi una gran solidaritat amb Catalunya i Artur Mas.

Rajoy, que és gallec, tindria de haber tingut un procediment vis-à-vis Catalunya molt més flexible. Però lamentablement no ho ha tingut.
Com va dir Felipe González, igual el moment d'adonar-se que Espanya sigui un estat federal, perquè en cas contrari ens veurem obligats a anar molt més allà. De fet, l'actual Secretari General del PSOE, Pedro Sánchez, que és una figura d'intel•ligència extrema, ha dit la mateixa cosa.
El que va passar recentment a Escòcia, d'haver votat per la independència de Gran Bretanya, ara com ara, és sens dubte un exemple que ha de ser pres en compte.
Portugal sempre ha tingut un gran afecte per Catalunya i avui continua mantenint aquesta situació, amb la solidaritat que és deguda."

Mario Soares, ex-president da República Portuguesa 
Publicité
Publicité
Commentaires
Blogphoto
Publicité
Publicité