Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Blogphoto
4 septembre 2015

El fill d'un bon amic vol saber que és un politic!, by Quim Pedret

El fill d'un bon amic, que tots just té quasi cinc anys, li ha fet una bona pregunta.

Pare, que és un polític?

El pare s'ha quedat astorat, no ha sabut que respondre.

Vull fer.li un favor a l'amic; procuraré definir el mot polític. És una opinió molt personal, encertada o desgavellada, els mateixos polítics amb les seves actuacions sabran guanyar-se el qualificatiu que es mereixerà.

Dit això: un polític, és el ciutadà del carrer que vol donar un servei altruista als seus conciutadans i al país. Prometen tot el que el poble necessita i pel benestar social, però una vegada assolit l'escó o el poder, perden la memòria.

El seu amo no és el poble que l'escollit, el seu veritable amo i senyor, són els que econòmicament l'han ajudat amb la seva campanya electoral. Aquest son els que governen a l'ombra. Les conseqüències són que les promeses fetes al poble, rara vegada es compleixen.

El meu fill, acabant el batxillerat, en va dir que volia estudiar ciències polítiques. Li baix dir: però si tu no serveixes per polític, no enganyes als amics, no els traeixes, no robes, tens dignitat i el més important.... tens paraula. La seva resposta en va deixar sense paraules. Ja aprendré

Lamento tenir tan pobra opinió dels polítics, però els anys són els que et donen saviesa, no sempre, i acabes sent un incrèdul.

Però com tot ser humà, sempre queda l'esperança.



Quim Pedret
Publicité
Publicité
Commentaires
Blogphoto
Publicité
Publicité